duminică, mai 6

Pimp my blog Day 0

[Mihnea here]

Maine incepe operatiunea Pimp my blog. Firstly, nu imi place denumirea asta, daca nici voua e momentul sa parasiti targetul . Un target sublim de altfel.. astazi la pranz, la un prim recensamant aveam 3 vizitatori in ultimele 24 de ore.. adica noi si probabil GoogleBot de doua ori. Uhm.. sunt mai multe probleme care au condus la acest lucru, pe langa problema situata undeva intre tastatura si patru picioare lemnoase, o problema cu care eu unul ma confrunt aproape zilnic. Acum e momentul ala in care trebuie sa pui mana pe mouse si sa clicai pe “Citeste mai mult”. Si nu o sa iti vorbesc la persoana a 2-a plural fiindca asta contribuie la incalzirea globala.

Number one. Numele. Prea lung. Se ineaca saracul Google de la prima inghititura. Relevanta cuvintelor din titlu scade exponential odata cu ordinul lor. La fel si cititorii blogului daca o sa continui cu explicatiile matematice. Anywayz.. long page titles.. it’s a no-no! Simiuk, simplu. Eliade si-a facut felul pe alte pagini mai palpabile.

2. Poza de sus. Acum nah, eu o stiu in original. Dar si cititorii o stiu. Primul lucru pe care il faci cand intri intr-un blog e sa te uiti in profilul persoanei, sa vezi cum arata, ce varsta are. Stii tu.. bine, blogul blog, dar tipa? Ce imi inspira mie poza? E genul de imagine care apare pe siteurile de webhosting si firme de banking and ranking, moda femeilor de cariera in costum cu dungi, ochelari cu rama groasa si laptop la subrat. Cliseu. Nu vreau sa stiu cine e fotograful!

3. Text. Text. Teeeeeext. Nimanui nu ii place sa umble prin desert, fie si virtual. Pentru index ai nevoie doar de un preview al articolului, nu de tot continutul.

4 si noua moda a calculatoarelor este .. imaginea. Nu ai prins deloc trendul cu youtubeul… face parte din genul de siteuri care pot constitui mina de aur. Unii fac siteuri doar cu clipuri preluate de acolo pentru a face un profit.

5. Subiectele. Aici ai lacune mari. Nu intereseaza pe nimeni ce ai visat noaptea trecuta, poate doar pe prietenii apropiati si pe frati-to, dar pentru asta nu trebuie sa postezi pe blog, ajung cateva im-uri.

Stii ca nu stau bine cu timpul, dar o sa incerc sa ma distrez putin aici :D.. hm.. fresh meat. Toate topicurile postate de mine vor fi insemnate cu [operatiunea Pimp my blog by Mihnea].

Un comentariu:

simiuk spunea...

1. nu stiam cum va prelua google titlul; anyway, parca ai reparat ceva astazi
2. as vrea eu sa fiu femeie de cariera, macar din unele puncte de vedere, asa ca multumesc de apreciere...dar ce fac eu nu stiu daca e "cariera"
3. ok, accept varianta scurta
4. la imagien nu ma bag, las pe altii sa o faca..smart indeed??
5.scriu ce simt, imi spun ofurile, mai vars si eu niste rautati pe-aici, ca doar apele linistite sunt si adanci. Ce ma doare pe mien de cati ma ajung prin google la mine, ca doar nu aia se bucura de ceea ce scriu eu
Asa ca sa mi te vaz, cum ridici tu numarul vizitatorilor in urmatoarele 7 zile
P.S. exista o explicatie, lumea va fi curioasa sa afle ce indrugi tu pe aici, de mine s-a cam saturat