marți, mai 8

Mituri

[Pimp My blog Day 2 by Mihnea]

Prietenul Doru Coroiu (Aldor) ne-a aratat pe Fotolitera un clip video foarte interesant, plin de intelepciune. Ce se intampla daca amesteci Coca Cola (ma rog, Cola Dietetica) cu Mentos. Click, acolo jos, click :P

Asta imi deschide apetitul pentru genul de showuri Myth Busters sau Brainiac. In timp ce idiotii din prima emisiune (nu ma dati in judecata pentru insulta, am spus ca aveti idei multe si indraznete, asa e limba romana, mai ambigua) cred cu adevarat si pun suflet in ceea ce fac, Brainiac e commercial shit-ul tipic, cheap trashware, tv-junk sau orice cuvant compus putem inventa pe limba lor. Daca de la cei din urma inveti ca ragai mai mult daca mananci grabit decat daca ai o alimentatie bogata in serbet si fizzy drinks, de la Myth Busters afli lucruri cu adevarat folositoare, practice sau de o importanta ideologica insemnata. Exemplu:

- masina are un consum redus de carburant, daca oprim aerul conditionat si deschidem geamurile la cel mult 80 Km/h si invers la peste 80 Km/h. Asta daca nu vrem sa facem rabat de la climatizare.

- reculul celor impuscati in filmele western este doar un efect special, la fel si explozia automobilelor cauzate de gloante ordinare sau detasarea osiei uitata ancorata de un stalp

- 2000 de baloane cu heliu pot ridica un copil de 3 ani

- daca alergam prin ploaie ne udam mai putin decat daca am merge normal

- un cadavru lasat o luna de zile intr-o masina o compromite.. fizic

- aerul din masinile vopsite cu culoare inchisa se incinge mai tare vara cu pana la cateva grade Celsius decat aerul din masinile vopsite deschis

- un glont tras cu teava in sus poate leza pe cineva la intoarcerea la sol

- puteti inlocui o dioda de la sistemul de aprindere al farurilor de la masina cu un glont de vanatoare, dar o sa va patati pantalonii :)

- Mister Bean chiar putea sa isi vopseasca peretii camerei punand explozibil intr-o galeata cu vopsea… problema sta in a tine peretii in picioare :D.. si nu.. nu iti poate lasa o urma pe perete daca te-ai “uitat” inauntru..

- uleiul ramas dupa prajeala de la mcd’s (a se pronunta mekediz ca in Eternal sunshine of the spotless mind) (simiuk stie de ce) poate fi utilizat cu succes in loc de carburant.

- o masina automata de spalat nu are destula putere pentru a te invarti si pe tine

- un pui poate sparge cabina unui avion in zbor, mai ales daca e congelat :D

- mormolocii sau ouale de vietati acvatice inghitite nu isi pot continua viata in stomacul nostru

- poti fura tensiune electrica prin inductie, plasand o bobina uriasa langa firele de inalta tensiune, dar nu mai mult de un volt..

Nu, nu am dat copy/paste de nicaieri, inainte eram un telespectator infocat al distrugatorilor de mituri.

Si pentru ca e vital sa privesti inapoi, in istorie, sa pastrezi legatura cu originile, voi continua in nota simiukai care probabil v-ar fi povestit ce a mai facut ea recent.. Pe mine ieri m-a surprins o intrebare, ale carei valente stilistice pot fi dimensionate la modul shakespearian (vezi Hamlet)... “De ce inveti?”, reactie la statusul meu “Fizica. Fac la fizica”, dimensionat stilistic la modul “James Bond” (vezi Bond. James Bond).

Rachel Rachel: dc inveti atat]

Rachel Rachel: ?

simian_mihnea: fara motiv

simian_mihnea: fiindca am bacalaureat peste 7 saptamani :P

Rachel Rachel: lol

Rachel Rachel: dar stii deja fizica

Rachel Rachel: ;)

simian_mihnea: stiu, dar mie imi place sa fac ceea ce stiu ^_^

Si a murit Octavian Paler, probabil cel mai mare roman de cultura contemporan. O lume mai buna pentru el, una mai jalnica pentru noi, jalnica cu R mare. Si o poezie.


[blog page by Mihnea]

Niciun comentariu: