duminică, iunie 1

orgoliul nostru

Exista orgoliul de a nu iesi din propriilor tipare, exista orgoliul utopicii izbanzi, al lucrurilor aiurea, dar realizabile, al celor al cailor oculte, orgoliul traiului echitabil, tolerant si de bun-simt, al perfidului compromis mincinos, al narcisistului, orgoliul iubirii neconditionate.
Exista orgoliul de a trai numai asa cum iti dicteaza mintea, uitand de inima, al cailor abjecte dar premiate, al continuei fentari in favoarea lui "I'm the best" .
Si mai exista orgoliul de a adormi seara linistit pe propria perna, pentru ca tot ce ai facut n-a fost fiindca asa se cere, trebuie, da bine, merge, ci fiindca asa ai simtit, fiindca asa esti tu, asta ai primit si asta vrei sa dai, neconditionat, celor care merita.

3 comentarii:

Anonim spunea...

E usor sa observi comportamente, sa faci clasificari si sa judeci, dar este foarte greu sa traiesti viata si sa o traiesti fara niciun compromis, fara nicio urma de indoiala, impcatcu tine insuti si cu ceilalti.oricum nu traim decat o singura datasi unii dintre noi reusesc sa se bucure mai mult decat altii de viata. pot sa te intreb de la ce a pornit "dizertatia" ta despre orgolii?

simiuk spunea...

cand scrii faci un act de creatie bun sau prost, care poate nu are de-a face nimic cu tine sau altii, ci este pur observational; si sa tasnesti primul in intersectie este un orgoliu; depinde insa de sistemul de referinta la care relationezi cele spuse, asta iti construieste adesea frazele.

Anonim spunea...

interesant! sa zicem ca inteleg