joi, octombrie 30

doftoriceli

Domnule candidat PNL, filiala sector 2 la Senatul Romaniei,

Primesc de la mata o carte de vizita in usa. Zaresc doar Dr. Vlad Naicu scris mare central si intr-un colt ceva de PNL, sector 2, etc. Fara ochelari mai, mai, ca e o carte de vizita de doftor si nimic mai mult. Deci, votez un doctor. Pana acum, asa in mare, cam n-am habar (cu mici exceptii) ce am votat: zilieri, avocati, economisti sau ingineri. Tu iti folosesti titulatura din diploma (e chiar singura, nu esti poli-?) ca sa amagesti multimea. Una oarba nu, pentru ca daca ma gandesc bine, doftoriceala asta e cam contract cu viata si nimic altceva. Mai lasa loc de-o familie daca esti altruist cu tine, dar de politici cam greu. Ori una, ori alta...
Nu esti primu' care iti pui titulatura de medic-doctor pe usa. Avem asa, o zbatere de inimioara sa ne prezentam in afara de portile spitalicesti cu meseria. Da Gigel isi zice "sunt gunoierul Gigel" sau "constructorul de aeronave Pazvante"?.
Crezi ca daca iti pui Dr in fata esti mai presus de un amarat de avocat, economist sau inginer? Ca tu esti mai ales ca te-ai legat la cap cu n-spe ani de studii? Aia ce au in minus? Cred ca aceeasi pasiune ca si tine, daca nu mai mare.
Nu voi pricepe nicioadata infatuarea asta limitata de a ne mandri si scoate in vazul natiunii meseria. Cu alte cateva exceptii suntem printre putinii care abuzam. Stam asa cocotati pe un piedestal crezandu-ne cumva mai destepti, mai ipocriti, mai imaculati. Mai putini semeni, mai putin oameni. Mai putin domn Ionescu. Uitand radacinile ne ridicam spre varfuri. Cel mai rau e ca ramanem numa cu alte cateva varfuri ca noi. Uitam ca acolo la radacini suntem de fapt suflete cu aceleasi privilegii ca si alti "titrati", in furnicarul acesta urias de oameni.

Niciun comentariu: