vineri, iunie 16

Blog suparat despre barbati

Nu, nu sunt nicidecum feminista, desi...hmm..ma bate un gand. Suparata..DAA!!
Asta pentru ca m-am saturat sa fiu analizata pe strada de unii barbati. Sa mi se arunce priviri pline pofte si invitatii mutesti (si nu numai), sa-mi fie fixata privirea in tramvai. Nu port fuste de-o palma, nu am buricul la vedere si nici mama nu imi e Nicoleta Luciu.
Mai clar? Acum vreo saptamana asteptam autobuzul studentesc. Statia semiaglomerata. Un dumnealui trece cu dacia pe langa mine, incetineste, face semn sa urc, claxoneaza si cum imi vede ignoranta opreste masina la vreo patru metri de statie. Scoate capul, ma mai priveste, sa tot fi avut vreo 30 si ceva de ani. Ce crezi, domnule blond cu dacie ca nu aveam rabdare sa astept masina??? Ce naiba?? Veneam de la biblioteca, aveam fusta trecuta de genunchi, clos pe deasupra si nu batea vantul.
Urmatoarele zile...tramvai ce duce undeva spre marginea Bucurestiului, domni trecuti de 50 isi clatesc privirea la mine...domnii mei nu stiu ce crize fiziologice va trec, aveti sotii acasa si donsoarele de varsta mea va sunt fiice, chiar nu va ajunge? Daca vreau sa ma priviti adopt o tinuta intocmai. Aveti ce privi, chiar prea mult in jur, ca-i vara si unor fete le e chiar foarte, foarte cald...
Sau vreti sa fiti la pas cu lumea mondena? Aveti virilitate de Virinel?
Acum vreun an eram tot in tramvai. Cu un geamantan mare alaturi, franta si pusa pe drumuri lungi. Un "domn" imi arunca ceva priviri invitandu-ma pe scaunul din fata lui. Am intors capul pe fereastra ( asa am aflat ca schema asta nu prea merge uneori). Din nefericire dumnealui se apropie, fara jena de doamnele de-o varsta cu el din jur si ma invita (pot veni cu colegii, specifica) la vila lui de la munte. Ii zic ca am alte planuri, omul insista impingandu-mi in fata un biletel...adresa, ma rog. Chiar crezi ca vroiam numarul tau de telefon? Rusineeeee!!!!!
Nu suntem exponate de muzeu, iar daca vroiam sa fiu analizata ma faceam manechin intr-o vitrina vie! Vreau sa merg pe strada linistita.
Aaaa, sa rectific... Poate as avea sentimentul ca doar admirati daca si cand sunt la bratul unui barbat ati face acelasi lucru cu acelasi tupeu.
Admir domne pe americani, cu toate ciudateniile lor stradale! Nimeni nu te fixeaza insistent cu privirea! Sunt legi stricte pentru asta. Bine, bine, daca oamenii afla ca nu esti de-a lor si nu prea ai de-a face cu regulile lor incep si ei cu insistente mult mai directe.
Fetele mele, ce ziceti? Suntem noi paranoia? Ni se pare numai? Domnii mei barbati, asa sa fie?

16 comentarii:

Lulu spunea...

eu sunt pentru

Lulu spunea...

pentru miscarea asta a noastra adica

Anonim spunea...

mai ..totul porneste de la mandria nationala ca "femeile Romaniei" sunt f frumoase, gospodine etc (completati cu tot ce-i mai bun..), vorbindu-se de asta ca de o avere ..avere, posesie...posesie , avere..de aici atitudinea barbatilor din Romania( unii :), probabil majoritatea) ca, mai mult decat sa aiba permisiunea, chiar li se cuvine pana si sa dea o palma la fund unei gagici pe strada..ca un leu stapan pe teritoriul lui...ceea ce mie una nu mi se pare normal...voua nu vi s-a parut deplasat ca , de fiecare data cand vine cate un strain in Romania, una din primele intrebari care i se pune este " Eh, si cum vi se par romancele?" , ca si cum am fi o marfa la export ..Vreau sa apuc ziua cand prima intrebare o sa fie "Ei , si cum vi se par soselele?"

Aurelian spunea...

imi pare rau sa fac parte si eu din jumatatea asta(mai inferioara) de rasa. stiu genul asta de oameni si pe mine ma dezgusta doar cand ii vad ceea ce fac si oricum va admir foarte mult pentru ca rezistati, asa cum rezistati.. pe bune.. barbatii, in cea mai mare lor parte sunt de tot rahatul.. ii vad ii aud, il las sa creada ca eu sunt de acord cu ceea ce spun.. si plec.. ..
oricum mai rezistati putin.. cred eu ca o sa se schimbe c3eva.. bine.. probabil pana atunci.. nu se va mai da nimeni la voi .. no offence.. (sper sa gustati gluma, doar) ..

Anonim spunea...

Foarte amuzant Aurelian!Mi se pare de-a dreptul ridicol modul in care abordezi problema."Ii fac sa creada ca sunt de acord cu ei si apoi plec" suna a mare ipocrizie( "no offence").Pana una alta take care....hai have fun!

simiuk spunea...

Baieti, sa inteleg ca ramane tot in puterea noastra (suntem mai mult de jumatate, no offence) sa ne aparam teritoriul? Bateti in retragere? Cum vreti sa scriu ceva laudativ pentru voi?hmmm..."lasati-o pe domnisoara in pace"..zau ca ar suna tare bine sa aud pe strada de la voi...as sti ca ceva s-a schimbat:)

Aurelian spunea...

"riposta" sta in caracterul fiecruia... stiu ca esti suparata.. and stuff.. dar.. nu ma te lua .. de "noi" astia mai "mici si prosti" pentru ca nu ne aruncam in fata "obuzului" .. e o forma de aparare..asa ca si multe altele.

simiuk spunea...

nu m-am luat, numai ca dadeam solutii pentru schimbare:). dar daca voi va aparati asa, eu ce sa mai zic, cum sa ma apar?ignoranta nu e cea mai buna solutie, am testat-o si in final tot a lasitate imi miroase. Spray-ul paralizant pentru solutiile extreme. cu voi la brat am scapare, dar uneori as vrea sa imi pastrez sentimentul de independenta. oricum..fara suparare ma bucur ca exista si barbati pe care nu sunt suparata;)

Anonim spunea...

Mare dilema, mare. Nu cred ca fac parte din genul de barbati care ar invita o necunoscuta - fie ea si foarte frumoasa - la vila lui de la munte (care vila, care munte?). Insa nu ma pot abtine sa ma uit la femei pe strada. Poate la unele ma uit mai mult (ce inseamna "mult"?). Dar nu am niciodata intentia sa le fac sa se simta prost. Si, da, ma uit si la fundul lor si la sani si la picioare. Dar nu ma simt vinovat pentru asta. Mi se pare natural, nu o fac pentru ca "asa am fost educat" de societatea in care traim, o fac pentru ca sunt curios si pentru ca imi plac femeile. Si va asigur ca asa fac si MULTE femei.(Nu, nu le-am surpris uitandu-se la cracii mei, dar le-am vazut "dezbracandu-i" pe barbatii bine facuti, peste 1,85m etc). Dar nu cred ca sunt lucruri anormale.
Simiuk, sa inteleg ca NICIODATA nu te-ai uitat la un barbat pe strada si nu ti-a trecut prin minte nimic in legatura cu el??
Si, un pic tangential cu subiectul, mi se pare trist ca nu avem curajul sa comunicam mai mult cu oamenii de pe strada. Nu cred ca barbatii care se uita la tine sunt TOTI niste libidinosi. Cred ca printre ei sunt si barbati cu care ai putea sta la o cafea, ai putea vorbi despre ce-ti place tie "et plus si affinités"... Din pacate, ii vezi numai pe libidinosi si uiti de (noi:-)) ceilalti.

simiuk spunea...

nu am vrut sa sune a generalizare blog-ul meu, supararea mea s-a revarsat asupra barbatilor care arunca ceva mai mult decat priviri "admirative". Si, da, recunosc ca arunc si eu priviri. Dar privirile mele nu-s ceva de genul "ce faci diseara? ce-ar fi sa ne continuam drumul impreuna?"
CAt despre comunicarea stradala..spuneti si voi din cand in cand cate ceva, un cuvant in apararea noastra, . Pentru ca pana acum asa ceva n-am intalnit. De aceea am fost categorica cu voi toti...

Anonim spunea...

oare de ce se uita barbatii dupa simiuk ...(mister, luna cu greieri peste un lan de secara).

scena 1.

subiectul este un mascul blond, intr-o masina deloc scumpa, tradand frustrarile unei tinereti niciodata implinite. momentul lui de cotitura ar putea fi acesta, in care vede o tanara frumoasa, inteligenta(fizionomia si imbracamintea o tradasera), singura care l`ar intelege si pe el, baiat sarac dar bine intentionat... dar care pus intr`o situatie unica nu reuseste decat sa schiteze un zambet tamp.

scena 2.

doi domni, trecuti de prima tinerete, rascolind prin amintiri. deodata unul din ei(cel cu vederea mai buna) remarca o fiinta candida, asortata cu bun gust, cu un aer matur studentesc, si remarca: auzi vecine, n-ar putea si fica-ta aia care-i mereu prin cluburi sa se poarte ca d`ra eleganta de alaturi? distanta temporala la unul si spatiala la celalalt ii facu si pe acestia din urma sa ramana blocati intr`o admiratie incompleta, aparent ridicola.


nu blamati barbatii pentru ca va dezbraca din priviri. pentru asta sunt construiti. modul in care o fac ii diferentiaza, esenta e aceeasi.

simiuk spunea...

Koma, tare frumoase povesti spui, de rascolit simturi si inrosit obraji de domnisoare. Dar modul in care domnii mei e fac ii diferentiaza (usor si in esenta). Domnul cu Dacie (puteam scrie orice, dar pur si simplu mi-a ramas intiparita masina lui si ceva din fizionomie) a insistat, a oprit, claxonat, privit prea mult pentru miez de zi, Spl Independentei care din cate stiu devine "centura" doar in zona discotecilor noaptea tarziu...Domnul cu invitatia la munte a depasit limita privirilor ce te dezbraca, intai incercand sa imi arate, tot din priviri, sa stau langa el, apoi cu numarul de telefon impins sub nasul meu si al celorlalti calatori. De ce trebuie sa fie o lupta iesirea in lume singura? Cati barbati imi pot relata un episod similar, intamplat nu in cine stie ce club inundat de aburi de alcool, ci ziua in amiaza mare? Cu o domnisoara, doamna care l-a acostat? Stii ai impresia pierderii sentimentului de incredere in lumea din jur si ideea ca siguranta, independenta pe care tu ti-o cosntruiesti e tot mai mult stirbita.

Anonim spunea...

Chiar daca intervin cam tarziu nu pot sa nu-ti dau dreptate. Cum mi-ar explica Fluture gestul unui libidinos frustrat care in tramvaiul aglomerat se lipeste de o fetita si incepe sa se frece de ea si sa se masturbeze? Si din pacate copila era destul de imbracata, chiar infofolita in pufoaica pentru ca era iarna.Nu statea decoltata si cu buricul la vedere. S-a intimplat si mai tirziu tot in mijloace de transpot in comun sa simti pipaieli. Sa-mi iau masina mica, imi va recomanda?

simiuk spunea...

tocmai, nicio femeie in schimb (poate daca sta mai prost cu capacitatile mentale) nu si-ar impinge bustul in domnul de langa ea. prin natura lor barbatii vaneaza si trebuie sa stie ca indiferent cum fac acest gest ne deranjeaza.

Anonim spunea...

E valabil si reversul
Chiar domnisoare cu prietenul de brat sa se uite la un tip care e singur cu genul de 'invitatie muta' de care vorbesti :) Ceea ce mi s-a intamplat si mie si nu m-a deranjat, desi nu am dezvoltat interactiunea respectiva. Dupa parerea mea e normal ca anumite fizionomii/atitudini sa placa instinctiv si sa iti manifesti afinitatea pentru ele.
De asemenea se pare normal sa 'watch but not touch'. Ce e la americani e o exagerare ridicola. Adica daca sunt inconjurat de femei unde sa ma uit ? La soare ? Nici cu procesele de hartuire sexuala bazate pe comunicare verbala nu sunt de acord, dar din pacate majoritatea barbatilor care abuzeaza de asta ajung si la abuz fizic (nu e nimic rau intr-un joc de cuvinte, dar acesta poate fi interpretat negativ). Ce e la noi e exagerat in sensul celalalt.

Pentru newlara> ce zici atunci de o tipa care se freaca de un batranel si in timpul asta complicii ei golesc buzunarele respectivului (si sunt sigur ca se intampla in fiecare zi cel putin o data in mijloacele de transport in comun)? E usor sa blamezi cand privesti unidirectional.

Anonim spunea...

Pt dienush> Realitatea (cruda poate) e ca romancele sunt demult marfa de export, deci te revolti inutil. E un articol in Saptamana financiara (numarul curent) despre asta, intitulat 'Spre Europa cu fustele ridicate'. Citeste si trage propriile concluzii.