luni, februarie 2

cubul

Eu am o teorie mai veche a jocului de puzzle. A potrivirilor in viata dupa piese; dupa unele perfect compatibile, neajustabile si rare, unele ce trebuie cumva rotunjite pe la colturi pentru ca in cele din urma sa devina o piesa compacta si unele complet incompatibile.
Dar de curand am aflat teoria cubului; o piesa pereche mi-a aratat calea devenirii. Stiti cubul compus din alte cuburi de diferite culori, ce trebuie astfel potrivite ca sa obtinem fatete uniform colorate? In viata e bine sa stii si calea directa; esti smecher cand din 3 miscari obtii uniformitatea; dar mai intelept e sa incerci; sa te misti inainte si inapoi, in urcusuri si coborasuri ca sa ajungi la tusa perfecta. In viata nimic nu e bine sa fie exceptional de usor; sta in devenirea firii sa incerci, sa te zbati si sa reusesti; fara dramatizari. Sa sucesti piesele ce ti-au fost date pe toate caile devenirii. Sa crezi in cubul tau cu 6 fatete uniform colorate. Care mai e farmecul sa iti iasa din prima?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a dat si mie un prieten cadou un cub Rubik cu care cred ca m-am chinuit destula vreme pana sa invat cum trebuia facut. Acum a ajuns pe pervazul ferestrei, neterminat. Dar parca are mai mult farmec asa, are personalitate :)

ombun spunea...

Cred ca putem privi viata ca pe un joc, un joc cu cuburi de forme, culori si perceptii pleiomorfe, pe care neobosit, sisific parca ne straduim sa le tocmim cat mai potrivit astfel incat la sfarsit....suntem gata sa credem ca este cel mai de admirat ansamblu construit vreodata .....dar, pentru ca omul este un perfectionist, o fiinta care cauta cu disperare un echilibrul al echilibrului, el insusi fiind desechilibrat, va incepe o noua constructie, uneori anevoios, alteori -asa cum ziceai- cu abilitate , numai din 3 miscari. De fiecare data jocul este placut, pentru ca ne sta scris in gene sa ne placa sa ne jucam, dar pentru ca jocul consuma multa energie, de fiecare data o sa ni se faca foame....de cuburi evident. Pofta buna!

http://2.bp.blogspot.com/_gHfc5YDXc1k/SEAAV6ygKiI/AAAAAAAAANc/ujTymxNtH0c/s400/ingrediente.jpg