joi, ianuarie 11

Multumire

1. Piata Gemenii. Un batranel cu caciula de astrahan bine indesata pe frunte aduna bucatile mari de covrigi aruncate pe jos, le sfarama intre degete, cat mai marunt, si le arunca porumbeilor stransi in scuarul verde de langa semafor. S-a aplecat dupa fiecare colt de covrig, pana le-a terminat pe toate.
2. Ceva mai departe, o batranica cu bigudiuri imense prinse in parul jumatate alb si jumatate negru isi plimba de lesa cei doi caini maidanezi in curtea mica din jurul casei.
Sa fie asa usor sa ne procuram multumirea si fericirea?

4 comentarii:

Raluk spunea...

Da, chiar asa usor cred ca este. Doar ca de cele mai multe ori uitam sa ne bucuram de lucrurile frumoase si marunte (poate asta ne-ar si ajuta sa fim mai buni). Asta si este una dintre rezolutiile mele pentru 2007 - sa ma bucur :)

Anonim spunea...

suna frumos in teorie, dar mai greu in practica ...

Anonim spunea...

nu

silentzios spunea...

De usor e usor: sa faci ceva, sa-ti iasa bine si apoi sa fii multumit de acel ceva :-) Trec si eu foarte des pe la Piata Gemeni, dar nu am vazut faza cu pricina sau poate pur si simplu nu i-am dat atentia cuvenita... Pana la urma e bine ca batranelul si-a implinit menirea de bucatar al porumbeilor :-)) si apoi nu e rau ca o batranica are companie, iar hingherii mai putin de lucru... Totusi trebuie sa remarc cu admiratie atentia deosebita cu care unii sunt inzestrati! E o calitate de bun augur!