Am privit cateva din reportajele facute pe malurile Dunarii. Am vazut oameni plangand, suparati pe soarta sau multi dintre ei resemnati, negandu-l pe Dumnezeu. Aproape nici unul dintre ei capabil sa zica "Hristos a inviat!". Oamenii acestia nu au uitat ca a fost Pastele. Numai ca nu vor sa-l accepte. M-am intrebat de ce oare tocmai acum, in zilele sfinte, apele au dat peste ei? Cumva astea-s patimile lor? Platesc pentru pacatele multora dintre noi? Sau oamenii acestia de langa ape sunt mai pacatosi decat noi? Am crezut ca Dumnezeu a lasat ordine deplina in natura. Poate ca atunci cand ordinea asta e perturbata nu e vorba de el...
Nu sunt o adevarata cunoscatoare a credintei crestine, mai degraba incerc sa mi-o interpretez din punctul meu de vedere. Si cred in legile fizicii aplicabile in sistemul newtonian...nu-l inteleg prea usor pe Eistein. Adica as putea sa-mi explic unele lucruri care se petrec in jurul nostru, mai bune sau mai rele. Dar ceea ce s-a intamplat cu acesti oamenii in aceste zile ma face sa cred ca uneori echilibrul si firescul lucrurilor din jurul noastru sunt supuse altor interventii.
sâmbătă, aprilie 29
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
oare de ce se intampla mereu asa?
ehh, de-ar fi asa, haosul ar salaslui demult pe aici! stii m-am gandit la varianta de intimidare. Noi suntem smecheri adesea si avem impresia ca-l fentam cumva, iara Dumnealui ne mai atinge cu o nuielusa.
Da!mi se pare interesant insa da-mi voie sa te contrazic: nu cred ca oamenii acestia greu incercati l-au uitat pe Dumnezeu,neaga pastile sau "aproape nici unul din ei" nu este in stare sa spuna HRISTOS A INVIAT,dimpotriva oamenii in momentele grele se roaga la Dumnezeu si ii cer ajutorul (acum imi vine in minte modul in care oamenii aceia loviti de nenorocire s-au adunat in camp sa cinsteasca patimile Mantuitorului).Cat despre interventia anumitor factori asupra echilibrului...as vorbi mai degraba de lipsa interventiilor celor cu diplome de specialisti in gospodarirea domeniilor e activitate.
Draga Sandra ,nu sunt teolog ca sa pot spune daca ceea ce ai afirmat este corect sau nu,ceea ce pot insa sa fac este a nu fiu e acord cu tine.Eu cred ca Dumnezeu a intocmit Universul si l-a facut sa functioneze dupa anumite legi pe care omul le descopera treptat(prin cercetari -evident).In ceea ce priveste echilibru da-mi voie sa citez pe unul din sfintii parinti(spre rusinea mea nu-i stiu numele)care spune "nu lucrurile sunt rele ci reaua lor intrebuintare".
mie imi place sandra:), pacat ca nu`i merge pagina. eu zic ca omul e departe de a putea sa inventeze un echilibru superior celui creat de natura. si din pacate tocmai evolutia il face sa-si inhibe instinctele, adica mecanismele cele mai propice ale raportarii la ce il inconjoara.
scenariul pregatit de televiziune nu l-ai luat in calcul?
oamenii simpli (si nu numai) apeleaza la rugaciune cand sunt
Dragul meu OMBUN :)
intr-o situatie disperata, unii dintre noi, mai sceptici nu asteptam neaparat si raspunsul. Dar acei oameni ASTEPTAU raspunsul, care n-a venit nici in zilele sfinte. de multe ori disperarea si lipsa unui semn din ceruri ii face sa se resemneze si sa nu mai creada. sunt consienta ca si la urmatorul dezastru vor apela tot la EL. dar acum degeaba.
pt. Koma: apropo de echilibrul superior, vin si eu cu argumente care sustin. Oaia clonata, Doly, a depasit linia de echilibru stabil. Poate nu si pe cel fragil pe care artificial il construim noi. Si nu a rezistat. A fost nimicita. ma rog insa sa reziste clonarea la scara mai mica (ex. organe, tesuturi). Divinitatea sa arate putina ingaduinta.
Mai, catastrofe naturale sau nu au fost mereu in istorie, ba in trecut se murea pe capete in razboaie si molime...ganditi-va ca multe nu le stim noi intrucat posibil ca istoria sa nu le fi consemnat ...totul depinde de puterea omului de a se adapta , mai ales psihic..in asemenea situatii echilibrul psihic e cel mai important..inundatii vor mai fi , si probabil ca Dunarea ne va "surprinde" din nou peste ani(autoritatile la fel de neputincioase), un eveniment natural nu e niciodata singular ...
Dienush da-mi voie sa te aporob si sa aplaud aceasta interventie...zic eu obiectiva si foarte palpabila.
Koma,nu cred ca menirea omului este aceea de a inventa echilibre,ci aceea de a trai in echilibru( de orice natura:afectiv,estetico-functional,al conditiilor de viata,al valorilor,etc),care echilibru..este relativ,dat fiind faptul ca el este trait de fiecare in parte.Referitor la instincte ,cred ca ar trebui sa definesti natura instinctelor,penterru ca,zic eu....,daca pierdem un anume instinct...in evolutie castigam un altul
nu prea imi face placere sa fiu nepopular, promit sa fie ultima explicatie, deobicei merg pe principiul cine simte pricepe, cine nu macar nu pierde nimic.
voi da un singur exemplu de echilibru creat de om(chiar daca nu i-a cerut-o decat evolutia prin educatie): echilibrul egalitatii oamenilor in fata legii.
sa luam un aspect: orice om are drepturi egale in avea un copil. chiar daca este mai mult sau mai putin sanatos. chiar daca prin urmasii lui va aduce prejudicii speciei. pe de alta parte, natura propune selectia naturala, adica favorizarea celor sanatosi, spre binele speciei.
sunt simple observatii, nu spun daca e bine sau rau.
Trimiteți un comentariu